Biografie

ninaAls middelste kind uit een muzikaal georiƫnteerd gezin begon Nina als negen jarig meisje met het volgen van harplessen aan de muziekschool te Meppel. Hoewel zij in eerste instantie viool of dwarsfluit wilde gaan spelen, werd na de eerste kennismaking met de harp duidelijk dat haar muzikale passie niet bij de viool, maar bij de harp lag. In Meppel volgde Nina zeven jaar les bij Junda Maks, waarna ze toegelaten werd tot het conservatorium van Rotterdam. Hier kreeg zij ruim vijf jaar les bij Saskia Kingma, eerst aan de vooropleiding van het Conservatorium en vervolgens aan de vakopleiding. Gedurende deze opleiding heeft Nina samengespeeld met verschillende andere musici, waaronder een celliste en fluitist. Ook heeft zij meegespeeld in verschillende orkestwerken. Naast de lessen van Saskia Kingma heeft zij ook verschillende improvisatielessen gevolgd bij Rosetty de Ruiter.
Naast haar liefde voor de harp beleeft Nina ook veel plezier aan zingen. Zij heeft vanaf haar vijfde tot haar vijftiende levensjaar zangles gehad bij Jannie de Vries, eveneens aan de muziekschool te Meppel. Tegenwoordig combineert zij deze verschillende muziekuitingen en zingt zij lichte muziek, waarbij zij zichzelf begeleid op de harp.

Muziekstijlen

Een bruiloft, begrafenis, receptie of achtergrondmuziek in een restaurant: Nina speelt veel verschillende muziekstijlen, waardoor zij voor verschillende gelegenheden een passend programma kan bieden. Zo speelt zij veel klassieke muziek, maar ook filmmuziek van onder andere Ludovico Einaudi en Yiruma, wat erg geschikt is als achtergrondmuziek. Maar ook een swingende blues behoort tot haar repertoire.

Voor boekingen of vragen kunt op contact opnemen via het contactformulier op deze website.